Skip to the main content

Depa gaat van drie productlogo’s naar één duidelijk beeldmerk

Vanaf nu voeren we voor het merk depa niet langer drie productlogo’s, maar één duidelijk, overkoepelend beeldmerk: het blauwe depa-logo. Voorheen bestond depa uit drie concepten met de merknamen Depa, Depa Biodore en Depa Deluxe. Elk concept was herkenbaar aan zijn eigen kleur en productlogo. Nu hebben alle logo’s en verpakkingen hetzelfde uiterlijk en is het concept zichtbaar via een label op de etiketten en verpakkingen.

In de concurrerende en veranderende markt van vandaag willen we depa nóg meer onderscheidend en eigentijds laten zijn. De consument vraagt bovendien om gemaksoplossingen die tegelijkertijd minder milieu-impact hebben. Aan deze vraag kunnen wij met de foodverpakkingen van depa voldoen. Daarom zijn een herkenbare uitstraling en een eenduidige boodschap belangrijk. Met deze verandering zetten we ons merk krachtiger en scherper neer.Uiteindelijk was Bert’s nadrukkelijke rol bij de vele acquisities van de afgelopen tien jaar – acquisities die soms gewaagd, maar beslist cruciaal zijn geweest voor de groei van het bedrijf (van 60 miljoen omzet naar een geschatte 350 miljoen euro, dit jaar) – doorslaggevend voor de beslissing om hem naar huis te laten gaan met de Huub van Rozendaal Award.’

Aangescherpte merkbelofte

De aangescherpte merkbelofte van depa draagt een duidelijke boodschap uit: ‘Depa maakt lekker eten overal en op elk moment bijzonder, gezellig en gemakkelijk’. Hierbij horen onze vier merkwaarden Happy, Inspired, Responsible en Delighting Food Moments. Deze merkbelofte en merkwaarden zie je duidelijk terug in de nieuwe vormgeving en positionering van onze producten en foodverpakkingen.

Eén depa-logo en drie labels

De blauwe kleur en ronde vorm van ons depa-logo zorgen binnen de foodservicebranche voor herkenbaarheid van ons merk. Dit blauwe basislogo laat onze slogan Delighting Food Moments perfect tot zijn recht komen. Ook zijn we van drie verpakkingsvarianten teruggegaan naar één duidelijke depa-verpakking.

Om te laten zien binnen welk concept een depa-product valt, gebruiken we voortaan drie labels:
• Label ‘I’m all yours’: dit is een basisproduct (voorheen Depa, het blauwe logo).
• Label ‘This product is reusable’: dit product is herbruikbaar (voorheen Depa Deluxe, het zwarte logo).
• Label ‘Made of natural materials’: dit product is gemaakt van natuurlijke materialen (voorheen Depa Biodore, het groene logo).

Elk depa-product is óf herbruikbaar, óf gemaakt van natuurlijke materialen, óf geen van beide. Daarom staat op alle etiketten en verpakkingen altijd één label afgebeeld. I’m all yours is het basislabel. Op een herbruikbaar product staat het ‘reusable’-label en op een product dat is gemaakt van het natuurlijke materialen staat het ‘natural materials’-label. Producten met het basislabel kunnen ook een eigen, herkenbaar design hebben, zoals de Limetta-bekers en de Pubchalk-snacklijn.

Klaar voor de toekomst

Door depa met één duidelijk logo scherper te positioneren, stemmen we ons merk beter af op de eisen en wensen van deze tijd en zijn we klaar voor de toekomst. Depa draagt met dit beeldmerk een eenduidige boodschap uit: met onze producten en foodverpakkingen maakt depa lekker eten overal en op elk moment bijzonder, gezellig en gemakkelijk. Welk type depa-product men hierbij kiest (basis, herbruikbaar of van natuurlijke materialen), is aan de klant. Heb je vragen over het depa-logo en onze concepten? Neem dan contact met ons op.