Skip to the main content

Duurzaam voedsel serveer je op duurzame disposables

Vegetarisch eten is in opmars. Zowel supermarkten als restaurants verkopen steeds meer vegetarische producten en de markt voor vleesvervangers blijft maar groeien. De duurzame disposables van Depa Biodore® ondersteunen ondernemers en consumenten bij het maken van bewuste keuzes.

Terwijl het imitatievlees in opkomst is (denk aan Beyond Meat, Impossible Foods en onze eigen De Vegetarische Slager), wordt in diverse laboratoria hard gewerkt aan de ontwikkeling van kweekvlees. Al deze producenten van dit ‘nepvlees’ hebben één gezamenlijk doel: een leefbare, duurzame wereld met een gezond klimaat voor mens, dier en natuur. Hun initiatieven blijken een succes. Zo is flexitariër zijn inmiddels heel gewoon. Aan de andere kant van de voedselbranche werken fabrikanten en leveranciers van foodverpakkingen en disposables hard aan alternatieve producten voor het serveren van dit duurzame voedsel. Want een duurzame vleesvervanger presenteren op een plastic bordje is niet bepaald geloofwaardig.

Disposables van toekomstbestendige materialen

Depa Biodore heeft inmiddels een aanzienlijk assortiment aan disposables en verpakkingen van toekomstbestendige materialen zoals palmblad, suikerrietpulp, falcatahout en FSC-gecertificeerd bamboe, hout en (kraft)karton. Stuk voor stuk mooie, stevige en veelzijdige producten die passen bij een natuurlijke, plasticloze presentatie en die je helpen bij het creëren van de heerlijkste foodmomenten.