Skip to the main content

Nieuwe bezorgverpakking houdt frites langer warm en knapperig

Na uitgebreid onderzoeken en testen hebben we een gloednieuwe bezorgverpakking ontwikkeld voor frites en snacks. Deze unieke snackdoosjes van golfpapier hebben de ideale vorm en beschikken over de perfecte eigenschappen om gefrituurde producten langer warm en knapperig te houden.

Als eerste hebben we uitvoerig bestaande bezorgverpakkingen getest op vorm, temperatuurbehoud/-verlies, invloed op de kwaliteit van de friet, vochtissues en kwaliteitsvariabelen. Met de uitkomsten in de hand ontwikkelde onze verpakkingsspecialist vervolgens deze revolutionaire fritesdoosjes. Dankzij de uitgekiende vorm en materiaalmix bieden ze een ideale combinatie van ventileren, absorberen en isoleren.

Slimme laagjes

De golfpapieren bezorgdoosjes bevatten een gladde buitenlaag, een gegolfde middenlaag en een gladde binnenlaag. Het resultaat is een uitstekende isolerende werking die de inhoud langer warm (of juist koud) houdt. De keuze voor laagjes biedt ook allerlei designmogelijkheden: zo kunnen de binnen- en buitenzijde verschillende kleuren krijgen en kan de buitenste laag gemakkelijk in bijvoorbeeld de huisstijl worden bedrukt.

Volop ventilatie

De deksel is uitgerust met zes ventilatiegaatjes – aan de zijkanten, zodat ze ook bij stapeling hun werk doen. In de deksel is een losse absorptiepad geklemd die vocht en condens absorbeert, zodat de frites niet slap worden. Over de vorm van de verpakkingen is eveneens nagedacht: laag en breed zodat je er lekker uit kunt eten, en zowel geopend als gesloten prima stapelbaar.

Klaar voor gebruik

De bezorgdoosjes bieden voldoende ruimte aan één portie frietjes en zijn direct klaar voor gebruik. De snackbarmedewerker kan ze gemakkelijk openvouwen, vullen en weer sluiten. Schuif een (houten) fritesvorkje in het unieke sluitingsmechanisme, en de bezorger kan op pad!