Skip to the main content

Reactie op het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Ons bamboe-assortiment is veilig

Oud-Beijerland, 16-02-2021

Koninklijke Paardekooper Group heeft kennisgenomen van het advies van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om zogeheten “bamboe serviesgoed” niet meer te gebruiken. De NVWA waarschuwt dat zulke bekers, borden en bestek gifstoffen kunnen afgeven als deze in contact komen met warmte, wat kan leiden tot maagirritatie. Dit staat in een brief die minister Tamara van Ark (Medische Zorg) gisteren stuurde aan de Tweede Kamer.

De producten die de NVWA adviseert uit de handel te nemen, zijn gemaakt van melamine (hard plastic) en een kleine hoeveelheid daaraan toegevoegde bamboepoeder. Wij vinden het belangrijk om onze klanten te laten weten dat dit bij de bamboe-producten in het assortiment van Paardekooper niet het geval is. Ons bamboe-assortiment bevat alleen producten die volledig gemaakt zijn van natuurlijk bamboehout of karton gemaakt van bamboepulp. Geen van deze materialen bevat melamine. Klanten die bamboe bestekken, bamboe roerstaafjes of producten van bamboekarton uit ons assortiment in hun bezit hebben, hoeven zich dus geen zorgen te maken. Al deze producten kunnen met een gerust hart worden gebruikt.

Koninklijke Paardekooper Group hecht grote waarde aan voedselveiligheid. Als leverancier van verpakkingen en disposables werken wij volgens de (inter-)nationale normen en richtlijnen. Onze kwaliteitsborgingsinspanningen zijn dan ook breed gecertificeerd volgens de strengste normen, zoals ISO 9001 en BRC S&D.

Voor meer informatie

Esther Berger
Group Marketing Manager
Koninklijke Paardekooper Group
estherberger@paardekooper.com
06 – 822 603 64
Nathalie Soeteman
Woordvoerder
Koninklijke Paardekooper Group
nathaliesoeteman@paardekooper.com
06 – 233 275 46